Boktor bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie, waarvoor wij geen kosten in rekening brengen. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de boktor(ren).

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Voor deze inspectie rekenen wij geen kosten.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de boktorren. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen!

Onze werkwijze

Goede service, duidelijke offerte en advies

Bij Wijdema Houtwormspecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: de larven van de boktor (houtworm) tasten namelijk de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt dan ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij bovendien op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Oppervlaktebehandeling

Behandeling van het aangetaste hout met een speciale bestrijdingsvloeistof die in het hout trekt.

Heteluchtmethode

Bestrijding van boktorren door met een warmtepomp de temperatuur in een ruimte kort te verhogen.

Boktor bestrijden

De boktor komt wereldwijd in meer dan 30.000 soorten voor. De boktor doet zelf weinig kwaad. De larven van de boktor (ook wel houtworm genoemd) vormen echter een groot gevaar voor houten constructies. De houtwormen voeden zich namelijk met hout en leggen zo een groot stelsel van tunnels aan. Deze tunnels verzwakken de draagkracht van hout aanzienlijk, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Om schade door houtwormen te beperken is het daarom noodzakelijk om de boktor te bestrijden. Als de boktor immers geen kans krijgt om eitjes te leggen dan krijgt u ook geen last van houtworm. De boktor bestrijden kunt u het beste laten doen door een professionele ongediertebestrijder. Wijdema Houtwormspecialisten staat voor u klaar!

Schade aan houten constructies

Houtworm knaagt zich een weg door houten constructies om zich te voeden en zich veilig te kunnen verstoppen. U kunt aantasting door houtworm daarom herkennen aan de kleine ronde gaatjes die zij achterlaten in hout.

De larven van de boktor kunnen houten constructies ernstig beschadigen.

Aantasting door houtworm leidt niet alleen tot instortingsgevaar. Het kost ook nog eens veel geld om beschadigd hout te laten herstellen of vervangen. Daarnaast dekken verzekeraars niet in alle gevallen schade aangericht door ongedierte. Laat daarom direct de boktor bestrijden!

Tip: controleer hout wat u mee naar binnen neemt op de aanwezigheid van boktorren en houtworm. Let bijvoorbeeld op boktorren in haardhout.

De boktor bestrijden: hoe pak ik dit aan?

Het is niet eenvoudig om boktorren te bestrijden. Vaak verstopt de boktor zich overdag, waardoor u niet direct in de gaten zal hebben waar ze zich bevinden. Het is daarom van groot belang dat u de boktor grondig laat bestrijden. Zo voorkomt u dat er alsnog houtworm in uw houten constructies komt te zitten. Naast de boktor bestrijden, is het ook belangrijk om al het hout na te lopen op houtworm. De boktor kan al eerder eitjes hebben gelegd waardoor u alsnog last kunt krijgen van houtworm. Houtworm kan bovendien jarenlang zonder dat u het door heeft uw hout aantasten, hoe eerder u erbij bent hoe beter. Wilt u zeker weten dat u van alle boktorren bent verlost en dat u geen risico loopt op houtworm? Schakel dan onze houtworm specialisten in.

Wij kunnen de boktor bestrijden met warmte en met een oppervlaktebehandeling. Het voordeel van bestrijding met warmte is dat er geen gif bij nodig is. Het voordeel van oppervlaktebehandeling is echter dat het hout voor langere tijd vrij blijft van ongedierte.

Boktorren zijn kevers die u kunt herkennen aan hun lange voelsprieten. De larven van de boktor zijn wit en enkele millimeters lang.

Hulp bij het bestrijden van de boktor in huis

Het bestrijden van de boktor is een lastige opgave. U kunt daarom het beste een specialist inschakelen. De ongediertebestrijders van Wijdema Houtwormspecialisten staan voor u klaar om hulp te bieden! Dankzij onze jarenlange ervaring en professionele hulpmiddelen sporen wij alle boktorren op. Wanneer we de boktorren gevonden hebben zorgen we voor effectieve bestrijding zodat u geen last krijgt van houtworm.

Standaard bieden wij vijf jaar garantie op de bestrijding van boktorren.

Standaard bieden wij vijf jaar garantie op de uitvoering van de bestrijding. U kunt ons inschakelen voor zowel de bestrijding van boktorren in huis als in bedrijfspanden.

Direct hulp inschakelen voor boktorbestrijding?

Heeft u ook last van boktorren in uw woning? Of vreest u dat boktorren voor houtworm hebben gezorgd? Wij kunnen bij u langskomen voor een inspectie. Wij adviseren u dan graag over wat er mogelijk is.  Schakel onze hulp vandaag nog in, om ernstige schade te voorkomen!

cpmv

Boktorren herkennen

Boktorren zijn kevers met een langwerpig lichaam en lange voelsprieten. Boktorren zijn 0,3 cm tot 15 cm lang. Er zijn veel verschillende soorten boktorren, met grote variatie in kleur. Twijfelt u of u met een boktor te maken heeft? Wij komen graag bij u langs voor inspectie en bestrijding.

Wat zijn de kosten

De kosten van het bestrijden van boktorren zijn afhankelijk van het aantal waar u mee te maken heeft en waar ze zich bevinden. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met boktorren en houtworm? Hiervoor zijn verschillende methoden zoals een preventieve behandeling door een houtworm specialist of het lakken van hout met speciale beits. Ook is het belangrijk om de kevers wiens larven hout eten te herkennen en direct te bestrijden.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.