Zorgvuldige inspectie

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie, waarvoor wij geen kosten in rekening brengen. Wij maken een uitgebreide analyse en een plan van aanpak voor u.

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

Inspectie op boktorren uitvoeren

Een boktor wordt gezien als een echte houtvernietiger, waardoor u deze liever kwijt dan rijk bent in huis! Het beestje voedt zich door gangen te graven in houten constructies, waarbij deze constructies ernstig verzwakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het houtwerk onder uw dakbedekking, het houtwerk van vloeren, enzovoorts. In het ergste geval zal een dergelijke constructie gedeeltelijk of volledig hersteld moeten worden door nieuwe balken te plaatsen. Doorgaans duurt dit proces zo’n zes jaar, afhankelijk van het aantal boktorren wat er in een bepaalde ruimte leeft. Reden genoeg om tijdig voor het bestrijden van de boktor uit uw woning te zorgen. Ook de larven van de boktor, beter bekend als houtworm, zijn een groot gevaar voor houten constructies. Wij voeren een zorgvuldige inspectie op boktorren voor u uit zodat schade kan worden voorkomen.

Zelf de boktor uit uw woning bestrijden

Het is niet eenvoudig om een boktor zelf te bestrijden. Wanneer u een bouw- of hobbywinkel bezoekt zult u verschillende chemische middelen vinden die u hierbij kunnen helpen. Deze middelen zijn echter verre van dier- en milieuvriendelijk. Daarbij kunnen de middelen bij een onverantwoord gebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Vaak blijken deze middelen niet effectief te zijn, omdat het de larven van de boktor niet volledig bestrijdt. De kans is zodoende groot dat de boktor kort na de bestrijding hiervan terug zal keren in uw woning. Verstandiger is het dan ook om de hulp van ervaren ongediertebestrijders in te schakelen bij het bestrijden van de boktor.

Ongediertebestrijders inschakelen voor bestrijding van boktorren

Onze ongediertebestrijders beschikken over een ruime ervaring en zijn CPMV-gecertificeerd, wat betekent dat u verzekerd bent van een verantwoorde en milieubewuste aanpak bij de bestrijding van boktorren. Vaak worden er gaten in uw houten constructies geboord, waarin vervolgens speciale injectiepluggen geplaatst en geïnjecteerd worden. Deze intensieve behandeling maakt het mogelijk om zowel de boktor als zijn larven te bestrijden. Het gebruik van een oppervlaktebehandeling is in dit geval niet zinvol, omdat het de larven van de boktor niet zou doden.

Meer weten over het bestrijden van de boktor uit uw woning, of direct een afspraak maken met onze ongediertebestrijders? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u een afspraak maken voor een inspectie?

  • Geen voorrijkosten
  • Zorgvuldige analyse
  • Scherpe offerte
  • Helder plan van aanpak

Inspectie stappenplan

1. Opsporen boktorren

We komen bij u langs en sporen op waar de boktorren zich bevinden en met hoeveel ze zijn. Dit is belangrijk om te bepalen welke bestrijdingsmethode het meest effectief zal zijn.

2. In kaart brengen omvang aantasting

We achterhalen of de boktorren mogelijk eitjes in uw hout hebben gelegd. Dit is nodig voor de veiligheid. De larven van de boktor tunnelen door hout heen en kunnen zo instortingsgevaar veroorzaken.

3. Opstellen plan van aanpak

Op basis van de inspectie stellen wij een helder plan van aanpak op. We maken voor u een overzichtelijk stappenplan voor effectieve bestrijding van de boktor en boktorlarven.

4. Scherpe offerte en helder advies

Wij helpen u graag van de boktorren af. Na de inspectie ontvangt u van ons een scherpe offerte voor de bestrijding. Ook geven we u advies over bestrijding en preventie.

cpmv