oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling

Bij de oppervlaktebehandeling behandelen we hout dat is aangetast met een speciaal bestrijdingsmiddel. Dit middel trekt in het hout en verdelgt insecten die in het hout aanwezig zijn. Ook zorgt dit middel ervoor dat tenminste 5 jaar lang het hout niet opnieuw door de boktor wordt aangetast.

Geschikt voor:

  • Bestrijden van boktorren en larven
  • Voorkomen nieuwe aantasting
  • Gemakkelijk bereikbare oppervlakken
boktor verdelgen

Heteluchtmethode

Bij de heteluchtmethode sluiten wij een ruimte af en gebruiken we een warmtepomp om de temperatuur in een ruimte te verhogen. Boktor, en de larven van de boktor gedijen het beste bij kamertemperatuur en kunnen slecht tegen hogere temperaturen.

Geschikt voor:

  • Bestrijden van boktorren en larven
  • Volledige ruimtes behandelen
  • Bestrijding zonder gif

Technieken voor de bestrijding van een boktor

Een van de gevaren van de aanwezigheid van een boktor in uw woning is de schade die dit beestje aan houten constructies kan veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een eventuele schade aan het houtwerk onder uw dakbedekking, het hout van uw plafond, enzovoorts. Er zijn gelukkig verschillende technieken voor bestrijding van de boktor in uw woning.

Boorgangen injecteren met insecticiden

De boktor zorgt voor complete gangenstelsel in houten balken en constructies. Doorgaans heeft een boktor aan zes jaar voldoende om een balk onbruikbaar te maken. Bij de bestrijding van de boktor zullen we deze boorgangen van de boktor blootleggen, om voor een heel doelgerichte bestrijding van dit beestje te kunnen zorgen.

Niet alleen wilt u de boktor bestrijden, ook is het belangrijk om voor de bestrijding van de larven van een boktor te zorgen. Deze larven kunnen voor een soortgelijke schade aan uw houten constructies zorgen. Nadat de boorgangen zijn blootgelegd worden deze met een insecticide geïnjecteerd. Als gevolg van deze insecticide zullen de boktor en de larven hiervan gedood worden. Het injecteren van boorgangen heeft als voordeel dat de kans erg klein is dat uw kinderen en huisdieren met het bestrijdingsmiddel in aanraking komen.

Zelf de boktor in huis voorkomen

Soms wordt aangeraden om een oppervlaktebehandeling uit te voeren om de boktor te bestrijden of te voorkomen. Denk aan het insmeren van houten constructies met beits. Een boktor zal worden afgeschrikt door het beits, waardoor deze op zoek gaat naar een andere plek om z’n larven kwijt te kunnen. Houd er rekening mee dat een oppervlaktebehandeling de larven in de houten balken niet doodt. Dit maakt dat het injecteren van de boorgangen veel effectiever is dan het uitvoeren van een oppervlaktebehandeling. U kunt een oppervlaktebehandeling wel zelf uitvoeren nadat de boktor en de bijbehorende larven gedood zijn.

cpmv

Wilt u helder advies van een ervaren bestrijder? Wij helpen u graag!