Veelgestelde boktor vragen

Vergoedt de verzekering bestrijding van boktorren?

Nee, de schade die door boktorren veroorzaakt wordt zal niet door uw verzekeraar worden vergoed. Het is daarom verstandig om de boktorren zo snel mogelijk uit uw woning te laten verwijderen, om verdere schade tegen te gaan. Zo houdt u de kosten beperkt!

Wat kost het bestrijden van boktorren?

De kosten voor het bestrijden van boktorren zijn afhankelijk van de situatie. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie! Op basis van uw situatie zullen wij vervolgens voor de juiste vervolgstappen zorgen om de boktorren te bestrijden. Vooraf ontvangt u een offerte van ons.

Wanneer moet ik een bestrijder inschakelen?

Het inschakelen van ongediertebestrijders is raadzaam als u last denkt te hebben van boktorren in huis. Boktorren kunnen voor ernstige schade aan houten voorwerpen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de houten balken onder uw dakbedekking of houten vloeren. Het bestrijden van boktorren is geen eenvoudige klus, waardoor u dit het beste aan een gespecialiseerde ongediertebestrijder over kunt laten. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de boktor en zijn larven op een efficiënte wijze voor u bestreden worden. Wij kunnen ook uw woning controleren op de aanwezigheid van boktorren.

Waar kun je een boktor aan herkennen?

Boktorren zijn kevers met een langwerpig lichaam en lange voelsprieten. Boktorren zijn 0,3 cm tot 15 cm lang. Er zijn veel verschillende soorten boktorren, met grote variatie in kleur. U kunt de boktor ook herkennen aan kleine hoopjes zaagsel onder houten balken, meubels of vloeren. Deze hoopjes worden veroorzaakt door de larve van de boktor. (Deze larven worden ook wel houtworm genoemd.)Ook kunt u dode boktorren vinden in donkere, vaak vochtige ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan uw kelder in huis.

Wat is een boktor?

Een boktor is een insectensoort, die in Nederland veel in woningen voorkomt. De boktor heeft een zwarte kleur, zes poten en twee kleine scharen aan de voorzijde van zijn kop. Hoewel een boktor niet gevaarlijk is, kan de larve van een boktor voor beschadigingen aan houten voorwerpen zorgen. Deze larve is beter bekend als houtworm.

Wat voor geluid maakt een boktor?

In veel gevallen zal het geluid van een boktor niet direct hoorbaar zijn. Een boktor verplaatst zich namelijk enkel wanneer het donker is in een ruimte, wat de kans verkleint dat de boktor opgemerkt wordt door mensen of andere dieren. De larve van een boktor kan echter wel voor geluid zorgen. Dit beestje is beter bekend als een houtworm, die voor een ernstige schade aan houten voorwerpen in huis kan zorgen. Tijdens het graven van complete gangenstelsel in het hout, zal de houtworm hoorbaar zijn. Let wel, het moet volledig stil zijn wilt u het knagen van de houtworm kunnen horen.

Kan een boktor vliegen?

Een volwassen boktor kan vliegen, maar zal dit vrijwel nooit doen. De larve van een boktor, beter bekend als de houtworm, kan niet vliegen.

Heeft u een andere vraag?

Wij geven u graag meer informatie! U kunt altijd bij ons terecht voor helder advies. Ook kunnen we bij u langskomen voor een zorgvuldige inspectie.