Boktor voorkomen

Wilt u voorkomen dat u te maken krijgt met boktorren? Op deze pagina vindt u tips om overlast van boktorren te voorkomen. Heeft u toch nog last gekregen van boktorren? Wij helpen u van alle boktorren af!

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

Overlast door de boktor voorkomen

Een boktor kan ernstige schade aan uw woning veroorzaken. In zes jaar tijd kan een houten constructie bijvoorbeeld ernstig verzwakt worden door de gangen die de boktor hierin knaagt. Als gevolg hiervan zullen houten balken vervangen moeten worden! Reden genoeg om de aanwezigheid van de boktor in uw woning zo goed mogelijk te voorkomen. Een boktor voorkomen is niet eenvoudig. In dit artikel geven we u enkele handige tips om boktorren buiten de deur te houden.

Bij het voorkomen van de boktor wordt u gedeeltelijk geholpen door de Europese Unie. Zij hebben namelijk vastgelegd dat het verpakkingshout wat binnen de Europese Unie verkocht wordt ontschorst moet zijn. Dit verkleint de kans op de aanwezigheid van boktorren in het hout.

Boktor voorkomen: kies voor het juiste type hout

Zelf kunt u kiezen voor verduurzaamd naald- en loofhout, waarbij de kans op de aanwezigheid van een boktor kleiner is dan bij andere houtsoorten. Laat het hout nooit lang buiten uw woning liggen. Ook is verstandig om het hout in te smeren met een laagje beits. Kies bij voorkeur voor beits op waterbasis, aangezien dit beter is voor het milieu. Het beits schrikt boktorren af, waardoor zij geen eitjes in het hout zullen leggen. U kunt dit zelf doen, maar ook door een schilder laten doen.

Overige tips om de boktor tegen te houden

Naast de juiste houtkeuze en de bewerking van het hout zijn er enkele andere maatregelen die u helpen bij het buiten de deur houden van de boktor. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de temperatuur in uw woning nooit boven de 25 graden Celsius komt. Een boktor heeft het graag behaaglijk warm, waardoor een sterk verwarmde woning een ideale leefruimte biedt voor de boktor. Ook is het belangrijk dat de ruimtes in huis niet te vochtig zijn. Een vochtige ruimte biedt een boktor plek om zich verder te gedijen.

Meer weten over het bestrijden of voorkomen van een boktor? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u een afspraak maken voor een preventieve behandeling?

  • Geen voorrijkosten
  • Zorgvuldige analyse
  • Scherpe offerte
  • Helder plan van aanpak

Preventie tips

1. Beits het houtwerk

Het beitsen van hout maakt het erg onaantrekkelijk voor boktorren. Zorg daarom dat alle oppervlakken van een laag beits zijn voorzien, en breng eens in de zoveel tijd een nieuwe laag aan. Zo voorkomt u dat de boktor schade aanricht.

2. Preventieve behandeling

Huur een ongediertebestrijder om een preventieve oppervlaktebehandeling uit te laten voeren. Deze behandeling houdt uw hout gegarandeerd vijf jaar vrij van ongedierte. Laat de behandeling om de vijf jaar opnieuw uitvoeren.

3. Horren en insectenschermen

Voorkom dat de boktor uw huis binnenkomt door horren of insectenschermen te plaatsen. Zo kan de boktor niet bij uw houtwerk komen en er eitjes in leggen.

cpmv