Bonte knaagkever bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie. We lopen dan alles voor u na. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de bonte knaagkever(s).

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Voor de inspectie rekenen wij geen kosten.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de bonte knaagkevers. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen!

Onze werkwijze

Goede service, scherpe offerte en deskundig advies

Bij Wijdema Houtwormspecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: de larven van de bonte knaagkever (houtworm) tasten de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Oppervlaktebehandeling

Behandeling van het aangetaste hout met een speciale bestrijdingsvloeistof die in het hout trekt.

Heteluchtmethode

Bestrijding van bonte knaagkevers door met een warmtepomp de temperatuur in een ruimte kort te verhogen.

Bonte knaagkever bestrijden

De bonte knaagkever, ook wel de grote houtwormkever genoemd, doet zelf weinig kwaad. De bonte knaagkever bestrijden is echter belangrijk als u schade aan hout wilt voorkomen! De larven van de bonte knaagkever zorgen namelijk wél voor schade aan uw woning of bedrijfspand. Deze larven, beter bekend als houtworm, boren gaten in hout en verpulveren houten constructies. De schade die ze aanrichten kan zelfs voor instortingsgevaar zorgen. Door de bonte knaagkever zo snel mogelijk te laten bestrijden verkleint u het risico op schade door houtworm. Wijdema Houtwormspecialisten staat voor u klaar om de bonte knaagkever te bestrijden.

Verzwakking van houten constructies

Larven van de bonte knaagkever gebruiken houten constructies om zich te voeden. Bijvoorbeeld houten vloeren, balken en het houtwerk onder uw dakbedekking kan ten prooi vallen aan de larven. Vaak merkt u de aanwezigheid van deze larven pas op als er kleine gaatjes in het hout verschijnen. Deze gaatjes dienen als uitvliegopening voor de volgroeide larven. Vaak hebben de larven dan al een compleet stelsel aan tunnels in uw hout geboord. Ziet u gaatjes in hout dan is het belangrijk om direct in actie te komen. Het aantasten van houten constructies kan de draagkracht ernstig verzwakken, met instortingsgevaar tot gevolg.

Het aantasten van hout door de larven van de bonte knaagkever kan constructies ernstig verzwakken, met instortingsgevaar tot gevolg.

Instortingsgevaar is niet de enige reden om de bonte knaagkever te bestrijden. Denk ook aan de hoge kosten voor het herstel van de schade aan houten constructies. Soms is het zelfs niet langer mogelijk om deze schade volledig te herstellen! Daarnaast vergoeden verzekeraars maar zelden schade veroorzaakt door ongedierte. Des te sneller u de bonte knaagkever laat bestrijden, des te kleiner is de kans op ernstige schade.

U kunt de bonte knaagkever herkennen aan het opvallende beige patroon op het verder bruine schild.  De larven van de bonte knaagkever hebben een witte kleur.

Zelf de bonte knaagkever bestrijden

De bonte knaagkever is een beestje dat zich overdag zelden laat zien. Vaak houdt de kever zich schuil op donkere plaatsen. Dit maakt het erg lastig om te vinden waar de bonte knaagkever zich ophoudt. Ook maakt dit het lastig om in te schatten met hoeveel kevers u precies te maken heeft. U kunt met gif de kevers te bestrijden, maar dit brengt gevaren met zich mee. Gif voor bestrijding van de bonte knaagkever kan voor ademhalingsproblemen zorgen. Ook is dit gif zeer schadelijk voor de huid. Daarnaast mogen alleen gecertificeerde bestrijders deze middelen gebruiken op grotere oppervlakken. Schakel daarom altijd een vakman in.

Hulp van Wijdema Houtwormspecialisten inschakelen

Wijdema Houtwormspecialisten beschikt over jarenlange ervaring en diverse middelen om bonte knaagkevers te bestrijden. Als CPMV-gecertificeerde bestrijder zorgen wij voor effectieve en grondige bestrijding. Ook kunnen wij de heteluchtmethode inzetten: hierdoor hoeven we niet met bestrijdingsmiddelen te werken. Indien gif de enige oplossing blijkt dan gebruiken wij dit altijd op een verantwoorde, veilige manier. Daarnaast gebruiken we nooit meer gif dan strikt noodzakelijk.

Als CPMV-gecertificeerde bestrijder zorgen wij voor effectieve en grondige bestrijding van de bonte knaagkever.

Direct hulp bij bestrijding van de bonte knaagkever?

Wilt u direct hulp bij het bestrijden van de bonte knaagkever in uw woning? Wij kunnen vaak dezelfde dag nog bij u langskomen voor een inspectie en om u passend advies te geven. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Ook stellen we graag een scherpe offerte voor u op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden: we kunnen zowel volwassen kevers als houtworm bestrijden. Op onze service kunt u rekenen. Maak een afspraak!

cpmv

Bonte knaagkevers herkennen

Bonte knaagkevers zijn kleine bruine kevers (maximaal 8 millimeter lang) die als larve in hout leven. Soms hebben ze gelige spikkels. Vaak maken ze een kloppend geluid door met hun kop tegen hout te tikken. Twijfelt u of u met een bonte knaagkever te maken heeft? Wij komen graag bij u langs.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het bestrijden van bonte knaagkevers hangen af van het aantal waar u mee te maken heeft en waar ze zich bevinden. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met bonte knaagkevers en houtworm? Hiervoor zijn diverse methoden zoals een preventieve behandeling door een houtworm specialist of het lakken van hout met speciale beits. Ook is het belangrijk om de kevers wiens larven hout eten te herkennen en direct aan te pakken.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.