in

Heb ik te maken met houtworm

De houtworm is niets meer dan een larve van torren en kevers. Wanneer u in de buurt van houtenvoorwerpen torren en kevers ziet lopen, bestaat de kans dat u te maken heeft met houtworm in deze ruimte. Door alert te zijn op de aanwezigheid van torren en kevers kunt u deze tijdig uit de ruimte bestrijden, om te voorkomen dat zij hun larven hier leggen. Deze beestjes leven vooral in vochtige, donkere ruimtes. Denk aan een kelder of garage!

Mocht er sprake zijn van houtworm, dan herkent u dit aan de kleine ronde gaatjes in houten constructies of meubelstukken. Het kan voorkomen dat er rondom deze gaatjes kleine hoopjes zaagsel te vinden zijn. De houtworm knaagt namelijk complete gangen door het hout, waarbij het zaagsel uit het hout zal vallen.

U kunt witte papieren onder een houten constructie leggen, om er zeker van te zijn dat er geen houtworm in het hout leeft. Wanneer u na enkele dagen kleine hoopjes zaagsel op het witte papier ziet liggen weet u zeker dat er sprake is van houtworm. Het is vaak makkelijker om deze hoopjes op wit papier te zien, dan op een houtkleurige of stoffen ondergrond.

Recent Posts