Heteluchtmethode

Hetelucht-methode

Met de heteluchtmethode verdelgen we alle houtworm en houtaantastende insecten zonder bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken.

 • Ervaren bestrijders
 • Zorgvuldige inspectie
 • Vaak nog dezelfde dag geholpen
 • Helder advies
 • Effectieve bestrijding
 • CPMV gecertificeerd

Heteluchtmethode

Houten constructies kunnen zwaar beschadigd raken door ongedierte. Dit is gevaarlijk, want door verminderde draagkracht van hout kan instortingsgevaar ontstaan. Het is daarom belangrijk om ongedierte dat hout aantast te laten bestrijden. De heteluchtmethode is hiervoor zeer geschikt.

Gebruik van de heteluchtmethode

Het is niet mogelijk om de heteluchtmethode zelf toe te passen. Voor deze methode is namelijk speciale apparatuur nodig. Wijdema Houtwormspecialisten beschikt over de juiste apparatuur en ervaring.

Dankzij de heteluchtmethode kunnen we effectief te werk gaan. Deze methode verdelgt namelijk alle insecten in de gehele ruimte. Er blijven geen verstopte insecten over die voor nieuwe schade kunnen zorgen. Ook is deze methode milieuvriendelijk: gif is niet nodig. Daarnaast houden we het energieverbruik beperkt. We hergebruiken immers de hete lucht zodat we niet telkens opnieuw koude lucht hoeven op te warmen.

Werking van de heteluchtmethode

Voordat we de heteluchtmethode toepassen proberen we eerst het ongedierte met een oppervlaktebehandeling te bestrijden. Dit is namelijk vaak simpeler en voor veel vormen van ongedierte net zo effectief! Mocht de oppervlaktebehandeling niet voldoende helpen, dan passen we de heteluchtmethode toe.

heteluchtmethode

Houtworm is een van de ongediertesoorten die we bestrijden via de heteluchtmethode.

Bij de heteluchtmethode leiden we een verwarmde vloeistof via een verwarmingseenheid naar warmtewisselaars. Die vloeistof is vaak glycol of water. Dankzij de strategische verdeling van warmtewisselaars kunnen we ongedierte effectief bestrijden. Warmtegevoelige voorwerpen isoleren we vooraf, of we verplaatsen ze, om schade te voorkomen. Voordat we beginnen zoeken we naar warmtelekken om warmteverlies tegen te gaan.

Metingen met nauwkeurige sensoren

Wij gebruiken sensoren die de temperatuur, luchtvochtigheid en het dauwpunt meten. Op basis van deze data kunnen we de behandeling heel nauwkeurig volgen en waar nodig bijsturen. Door de opwarming van de lucht droogt ongedierte uit waardoor alle insecten afsterven. De vitale eiwitten stollen dan namelijk. Dit effect treed vaak al binnen een uur op.

Hulp van Wijdema Houtwormspecialisten inschakelen

Met meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van hout-aantastend ongedierte kunt u bij ons altijd rekenen op professionele dienstverlening. Als CPMV-gecertificeerd bedrijf beschikken wij over de juiste kennis en vaardigheden om ongedierte effectief te bestrijden. Wij zijn u graag van dienst!

Direct de heteluchtmethode toepassen?

Wilt u de heteluchtmethode ook in uw woning laten uitvoeren om houtworm tegen te gaan? We komen graag bij u langs voor een inspectie. Na de inspectie kunnen we een scherpe offerte voor u opstellen. Daarnaast lichten we ons plan van aanpak toe. We kunnen vaak dezelfde dag nog bij u langskomen!

Wilt u een afspraak maken voor het inzetten van de heteluchtmethode?

 • Geen voorrijkosten
 • Zorgvuldige inspectie
 • Scherpe offerte
 • Helder plan van aanpak

Kosten

De kosten van de heteluchtmethode zijn afhankelijk van het oppervlak dat is aangetast door houtworm. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Geschiktheid

De heteluchtmethode is geschikt voor:

 • Bestrijding van houtworm
 • Volledige ruimtes ongediertevrij maken

Veiligheid

Het gebruik van chemische middelen is niet nodig bij de heteluchtmethode, er is zodoende geen gevaar voor de gezondheid. Verder zorgt de temperatuurverhoging tijdens de behandeling niet voor brandgevaar. Deze methode is gegarandeerd veilig om in te zetten voor het bestrijden van houtworm.

cpmv