Houtworm bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie en bepalen zo het plan van aanpak. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de houtworm.

 • Scherp actietarief: €395,-*
 • Laagste prijsgarantie
 • Exclusieve en voordelige methode
 • Houtwormspecialisten
 • Vaak nog dezelfde dag geholpen
 • Helder advies
 • Effectieve bestrijding
 • Garantiecertificaat houtwormbestrijding
 • CPMV gecertificeerd

Maak kennis met onze exclusieve werkwijze en scherp actietarief:

Bekijk onze scherpe actietarieven:

395,- incl. BTW*

 • €545,- Houtwormbehandeling tot 70m2 (per verdieping)
 • €695,- Houtwormbehandeling tot 90m2 (per verdieping)
 • €6,90 per m2 – Houtwormbehandeling op maat > 90m2
 • €72,50 per strekkende meter – Boktorbehandeling
 • €189,95 per m2 – Zwambehandeling

*Per verdieping tot maximaal 50 m2.

Extra kosten kruipruimte:

150,- incl. BTW**

 • Inclusief 10 jaar garantie

ACTIE: Laagste prijsgarantie!

Heb je een offerte van een ander bedrijf die ook is aangesloten bij een branche vereniging NVPB of Plan dan krijgt u van ons een aanbod 10% onder die prijs! Zo blijven wij voor u de goedkoopste.

Over onze unieke werkwijze:

Wijdema beschikt over een exclusieve, snelle, voordelige en milieuvriendelijke methode van houtworm bestrijding. U hoeft maar maximaal 4 uur uit uw woning waar u met standaard producten wel 48 uur uit uw woning moet. Het middel wat hiervoor gebruikt wordt is 20 keer sterker dan het ouderwetse stinkende middel en het is nog goedkoper ook. De voordelen van dit product zijn ongekend.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Maximaal 4 uur uit woning
 • Milieuvriendelijk
 • Goedkope behandeling
 • 20 keer sterker dan het oude middel
 • Er kan ook direct voor een behandeling worden gebeld als de ruimte leeg is, het te behandelen hout onbehandeld is, of als alles met zeilen is afgedekt.

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Dit is de basis van een succesvolle bestrijding.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de houtworm. Ook krijgt u van ons een garantiecertificaat.

Onze werkwijze

Goede service, duidelijke offerte en advies

Bij Wijdema Houtwormspecialisten staat goede service voorop. We maken namelijk echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: houtworm tast de draagkracht van houtwerk aan, en kan hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles altijd netjes voor u op.

Oppervlaktebehandeling

Behandeling van het aangetaste hout met een speciale bestrijdingsvloeistof die in het hout trekt.

Heteluchtmethode

Bestrijding van houtworm door met een warmtepomp de temperatuur in een ruimte kort te verhogen.

Wij bestrijden houtworm onder andere in:

 • Boerderijen en schuren
 • Dakconstructies
 • Houten vloeren, plafonds en trappen
 • Balken en zolders

Wij bestrijden houtworm onder andere in:

 • Boerderijen en schuren
 • Dakconstructies
 • Houten vloeren, plafonds en trappen
 • Balken en zolders

Houtworm bestrijden

Wanneer u kleine gaatjes in houten constructies aantreft is de kans groot dat u te maken heeft met houtworm. Houtwormen zijn larven van klopkevers, die zich in houten constructies nestelen. De houtwormen voeden zich namelijk met het hout en laten tunnels achter. Ze tasten hiermee de draagkracht van het hout aan. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van uw woning of pand. Het is daarom belangrijk dat u de houtwormen laat bestrijden. Wijdema Houtwormspecialisten is u hierbij graag van dienst. Houtworm bestrijden is onze specialiteit.

Gevaren van aantasting door houtworm

De aanwezigheid van houtworm kan vergaande gevolgen hebben. Doordat de houtworm de draagkracht van houten constructies aantast kan er een instortingsgevaar ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren en dakconstructies die de houtwormen van binnenuit verpulveren.

Naast het instortingsgevaar van houten constructies brengt het herstel van de schade hoge kosten met zich mee. Het komt zelfs voor dat volledige draagbalken of vloeren vervangen moeten worden. Zonder dat u het weet kan de houtworm al jaren in uw woning actief zijn! Daarbij vergoeden verzekeraars maar zelden schade aangericht door ongedierte. Het is daarom belangrijk om direct actie te ondernemen zodra u vermoedt last te hebben van houtworm.

Zonder dat u het weet kan de houtworm al jaren in uw woning actief zijn!

Houtworm herkennen in houten constructies

Hoe herkent u of u te maken heeft met houtworm? Houtwormen is vooral te herkennen aan de ronde gaatjes van enkele millimeters breed die zij achterlaten in houten planken, balken of andere houten constructies. Soms laat de houtworm sporen van uitwerpselen achter bij deze gaatjes. Ook is de kans groot dat u last heeft van houtworm wanneer u kleine hoopjes zaagsel aantreft. Dit zaagsel blijft namelijk achter tijdens het uithollen van uitvliegopeningen door de houtworm.

Houtworm is wit van kleur en enkele millimeters lang. Houtwormen zijn larven van o.a. de bonte knaagkever en boktor.

Houtworm laat zich niet graag zien. De houtworm is vrij klein en zal zich al snel weer terugtrekken in het hout. Ziet u een witte worm van enkele millimeters lang bij hout? Dan is de kans groot dat u met houtworm te maken heeft. Doordat de houtworm vaak niet alleen is, heeft het geen zin om de houtworm uit het hout te trekken. De andere houtwormen moet u namelijk ook aanpakken om schade te voorkomen. Ook de aanwezigheid van klopkevers zoals de boktor of bonte knaagkever signaleert dat u last kunt krijgen van houtworm.

Houtworm: hoe kom ik ervan af?

Wanneer u vermoedt dat er houtworm in uw woning aanwezig is, kunt u het beste direct starten met bestrijden. Daarbij kan het behoorlijk lastig zijn om de houtworm zelf volledig te bestrijden, omdat de houtworm zich zeer ver verspreid kan hebben. Ze kunnen jarenlang actief blijven! Wel kunt u de kans op houtworm in huis zo klein mogelijk maken! Dit doet u bijvoorbeeld door hout wat van buiten komt vooraf te controleren op houtworm. Ook kunt u houten constructies van beits voorzien, wat de kans op houtworm verkleint.

Gif wat verkocht wordt voor de bestrijding van houtworm is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarom kunt u de bestrijding met gif het beste overlaten aan professionals.

Middelen die u kunt gebruiken om houtworm te bestrijden zijn petroleum, hitte (minimaal 55 graden), gas, een speciaal soort gif en kou. Wel raden wij u af zelf aan de slag te gaan met gif. Gif wat verkocht wordt voor de behandeling van hout tegen houtworm is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarom kunt u de bestrijding met gif het beste overlaten aan professionals.

Hulp van een gespecialiseerde houtworm bestrijder

Doordat houtworm zich vaak snel door uw woning of bedrijfspand verspreidt, kunt u het beste de hulp van een ongediertebestrijder inschakelen. Als u de houtworm namelijk niet grondig bestrijdt kunnen er wormen achterblijven die voor nieuwe schade zorgen. Wijdema Houtwormspecialisten staat voor u klaar! Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen en jarenlange ervaring en verdrijven de houtworm voor u.

Standaard geven wij vijf jaar garantie bij het bestrijden van houtworm. Zo bent u ervan verzekerd dat de houtworm geen nieuwe schade aan zal richten.

Direct hulp inschakelen voor houtworm bestrijding?

Vermoedt u last te hebben van houtworm in huis? Schakel dan zo snel mogelijk hulp van de bestrijders van Wijdema Houtwormspecialisten in! Wij komen graag bij u langs om alles op houtworm na te lopen. Als CPMV-gecertificeerd bedrijf kunnen we u van een passende oplossing voorzien om de houtworm aan te pakken en verdere schade te voorkomen!

cpmv

Houtworm herkennen

Houtwormen zijn wit van kleur en kunnen enkele millimeters (maximaal 7mm) lang worden. Houtworm laat ronde gaatjes van enkele millimeters in doorsnee achter. U kunt soms sporen van uitwerpselen of zaagsel aantreffen bij deze gaatjes. Lees meer over houtworm herkennen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van houtworm bestrijden zijn afhankelijk van waar de houtworm precies actief is en de omvang van de aantasting. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met houtworm? Hiervoor zijn verschillende methoden zoals een preventieve behandeling door een houtworm specialist of het lakken van hout met speciale beits. Ook is het belangrijk om de kevers wiens larven hout eten te herkennen en direct te bestrijden.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren houtworm bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.