Houtworm inspectie

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie. Wij maken een uitgebreide analyse en een plan van aanpak voor u. Ook kunnen we een scherpe offerte voor u opstellen.

 • Houtwormspecialisten
 • Zorgvuldige inspectie
 • Vaak nog dezelfde dag geholpen
 • Helder advies
 • Effectieve bestrijding
 • Garantiecertificaat houtwormbestrijding
 • CPMV gecertificeerd

Inspectie op houtworm

Houtworm kan zeer ernstige schade aanrichten aan hout. Wij kunnen bij u langskomen om te controleren of u last heeft van of risico loopt op houtworm. Mochten we houtwormen aantreffen dan kunnen we een offerte voor u opstellen voor bestrijding. Ook kunt u Wijdema Houtwormspecialisten inschakelen om regelmatig een inspectie op houtworm uit te laten voeren.

Waarom een inspectie?

Voor houtworm vormt hout de belangrijkste voedingsbron. Aantasting door houtworm verzwakt de draagkracht van houten constructies aanzienlijk. Dit kan zelfs instortingsgevaar tot gevolg hebben! Het is daarom belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium actie te ondernemen. Een inspectie geeft u duidelijkheid: waar heeft u precies last van en welke risico’s zijn er? We achterhalen of u last heeft van houtworm en in welke mate. Zijn er houtwormen aanwezig? Dan nemen we direct maatregelen om de veiligheid te waarborgen en maken we een gedegen plan van aanpak.

Veiligheid is echter niet de enige reden om regelmatig een inspectie op houtworm uit te laten voeren. Ook kost het vaak veel geld om de schade aan hout te laten herstellen. In het ergste geval is reparatie van houten constructies niet mogelijk, waardoor u deze moet laten vervangen. Door via de inspectie tijdig aantasting van hout te signaleren (en actie te ondernemen) kunt u besparen op deze herstelkosten. (Verzekeringen vergoeden zelden schade door ongedierte!)

 

Zelf een inspectie uitvoeren

U kunt ook zelf controleren of u last heeft van houtworm. De aanwezigheid van houtwormen kunt u herkennen aan de kleine ronde gaatjes die ze achterlaten in hout. Uitwerpselen of zaagsel bij deze gaatjes duiden op actieve houtworm. Houtworm laat zichzelf niet snel zien, maar ze zijn wit van kleur en enkele millimeters lang.

Daarnaast moet u goed letten op klopkevers. Houtwormen zijn namelijk de larven van deze klopkevers. Het is daarom belangrijk om klopkevers te herkennen en te bestrijden. Klopkevers zijn vaak bruin van kleur en proberen eitjes te leggen in (onbehandeld) hout. Ze maken een kloppend geluid door tegen hout aan te tikken om soortgenoten aan te trekken. Ziet u kevers bij hout of hoort u een onverklaarbaar tikkend geluid? Dan is de kans groot dat u last heeft van klopkevers. U loopt dan het risico op schade door houtworm.

Twijfelt u of u te maken hebt met houtworm? We kijken graag met u mee!

Bespeurt u klopkevers of houtworm? Dan is het belangrijk om direct te starten met bestrijden om schade te voorkomen. Twijfelt u over waar u mee te maken heeft? We kijken graag met u mee!

Hulp van Wijdema Houtwormspecialisten inschakelen

Het is behoorlijk lastig om houtworm zelf te bestrijden zonder gebruik van chemische gifstoffen. Onze specialisten hebben meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van houtworm en andere vormen van ongedierte. Als CPMV-gecertificeerd bedrijf bestrijden wij de houtwormen op een doelgerichte en effectieve wijze. Zo voorkomen we ernstige schade aan houten constructies. Ook beschikken wij over de juiste certificaten om gifstoffen op een verantwoorde, veilige manier in te zetten. We gebruiken nooit meer dan strikt noodzakelijk.

Voorkom schade door houtworm in een zo vroeg mogelijk stadium te laten bestrijden.

Wij kunnen eens per zoveel tijd een preventieve inspectie voor u uitvoeren om houtworm al in een vroeg stadium op te sporen. Des te sneller u de houtworm namelijk bestrijdt, des te kleiner is de kans op schade.

Direct een inspectie uitvoeren?

Wilt u direct een inspectie op houtworm uit laten voeren? Wij kunnen vaak dezelfde dag nog bij u langskomen! Treffen we houtworm aan dan stellen we een scherpe offerte voor bestrijding op. U ontvangt daarbij een helder plan van aanpak. Wij rekenen geen voorrijkosten bij deze inspectie.

Wilt u een afspraak maken voor een inspectie?

 • Geen voorrijkosten
 • Zorgvuldige inspectie
 • Scherpe offerte
 • Helder plan van aanpak

Inspectie stappenplan

1. Identificeren type ongedierte

We komen graag bij u langs, waarbij we eerst nagaan met welk type ongedierte u te maken heeft. Dit is belangrijk om te bepalen welke bestrijdingsmethode het meest effectief zal zijn.

2. In kaart brengen omvang aantasting

Bij houtworm is het vaak lastig te zien hoever de plaag zich verspreid heeft. Ze tasten het hout namelijk van binnenuit aan. Dankzij onze ervaring kunnen wij echter zien waar het ongedierte zich precies bevindt.

3. Opstellen plan van aanpak

Op basis van de inspectie stellen wij een helder plan van aanpak op. We maken voor u een overzichtelijk stappenplan voor effectieve bestrijding van de houtworm.

4. Scherpe offerte

Wij helpen u graag van de houtworm af. Na de inspectie ontvangt u van ons een scherpe offerte voor de bestrijding. Ook geven we u advies over bestrijding en preventie.

cpmv