oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling

Bij de oppervlaktebehandeling behandelen we hout dat is aangetast met een speciaal bestrijdingsmiddel. Dit middel trekt in het hout en verdelgt de houtworm. Ook zorgt dit middel ervoor dat tenminste 5 jaar lang houtworm niet opnieuw het hout aan zal tasten.

Geschikt voor:

  • Bestrijden van houtworm
  • Voorkomen nieuwe aantasting
  • Gemakkelijk bereikbare oppervlakken
heteluchtmethode

Heteluchtmethode

Bij de heteluchtmethode sluiten wij een ruimte af en gebruiken we een warmtepomp om de temperatuur in een ruimte te verhogen. Houtkevers en houtworm gedijen het beste bij kamertemperatuur en kunnen slecht tegen hogere temperaturen.

Geschikt voor:

  • Bestrijden van houtworm
  • Bestrijden zonder gif
  • Volledige ruimtes behandelen

Technieken houtworm bestrijden

Er zijn verschillende technieken om houtworm te bestrijden. Welke techniek het meest geschikt is hangt af van waar de houtworm zit en de omvang van de aantasting. De meest gebruikte methode is de oppervlaktebehandeling. Bij deze methode behandelen we hout met een speciale bestrijdingsvloeistof. Uiteraard gaan we hier zorgvuldig mee om en gebruiken we niet meer dan strikt noodzakelijk. Veiligheid staat voorop. De bestrijdingsvloeistof laten we in het hout trekken. Zo bent u van de houtworm af én blijft uw hout enkele jaren ongediertevrij. Wij geven altijd minimaal vijf jaar garantie op alle behandelingen die wij uitvoeren.

Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om zelf de oppervlaktebehandeling uit te voeren. Deze middelen zijn echter extreem giftig voor de huid en voor de luchtwegen. Ook is de aantasting van hout zelden van buiten zichtbaar, u mist gemakkelijk delen waar houtworm in zit. Daarom raden wij u ten alle tijden af zelf met gif aan de slag te gaan.

Naast oppervlaktebehandeling voeren wij ook regelmatig bestrijdingen uit door middel van de heteluchtmethode. We sluiten de ruimte af en dichten de kieren. Vervolgens verwarmen wij de ruimte tot een temperatuur waar houtwormen niet tegen kunnen.

cpmv

Wilt u een afspraak maken met een ervaren bestrijder? Wij helpen u graag!