Veelgestelde houtworm vragen

Ik hoor geknaag in hout. Wat is er aan de hand?

Wanneer u geknaag hoort in hout dan is de kans groot dat u te maken heeft met ongedierte. Er zijn verschillende insecten die hout eten of een nest maken door hout weg te knagen. Om schade te voorkomen kunt u het beste zo snel mogelijk een ongediertebestrijder inschakelen.

Meer informatie

Is de houtworm nog actief?

U kunt controleren of de houtworm nog actief is door bij de uitvliegopeningen een papiertje te leggen. Ziet u na een aantal dagen dat er zaagsel op het papiertje ligt? Dan zijn de houtwormen nog actief en kunt u het beste zo snel mogelijk actie ondernemen en de houtworm laten bestrijden.

Meer informatie

Kan houtworm zich verspreiden?

Houtworm kan zich helaas verspreiden door uw woning of pand heen. De houtworm zelf kan jarenlang actief zijn en zo een uitgebreid tunnelnetwerk aanleggen.

Meer informatie

Vergoedt de verzekering houtworm bestrijding?

Verzekeraars vergoeden maar zelden schade aangericht door ongedierte. Ook schade door houtworm of houtaantastende schimmels vergoeden zij bijna nooit. U kunt daarom het beste zo snel mogelijk een bestrijder inschakelen.

Meer informatie

Ik heb een huis gekocht waarin houtworm aanwezig is. Wie is er verantwoordelijk?

Wanneer de houtworm al actief was voor de verkoop van het huis dan is de verkoper in de meeste gevallen aansprakelijk voor de kosten van bestrijding en herstel. De schade aangericht door de houtworm moet dan echter wel zijn aan te merken als verborgen gebreken. Bent u huurder? Dan zijn de kosten voor de huisbaas.

Meer informatie

Heb ik te maken met houtworm?

Mocht er sprake zijn van houtworm, dan herkent u dit aan de kleine ronde gaatjes in houten constructies of meubelstukken. Het kan voorkomen dat er rondom deze gaatjes kleine hoopjes zaagsel te vinden zijn.

Meer informatie

Kan ik houtworm zelf bestrijden?

Het is niet mogelijk om houtworm zelf te bestrijden, omdat particulieren hier niet de juiste middelen voor hebben. Daarbij is het niet mogelijk om geschikte middelen als particulier aan te schaffen. Mocht u toch in het bezit zijn gekomen van bestrijdingsmiddelen voor het bestrijden van houtworm, wees er dan alert op dat deze zeer giftig zijn!

Meer informatie

Heeft u een andere vraag?

Wij geven u graag meer informatie! U kunt altijd bij ons terecht voor helder advies. Ook kunnen we bij u langskomen voor een zorgvuldige inspectie. U krijgt dan van ons een scherpe offerte.