Houtworm voorkomen

Heeft u eerder last van houtworm gehad of wilt u schade door houtworm voorkomen? Wij zorgen voor een preventieve behandeling van hout en geven advies.

 • Houtwormspecialisten
 • Zorgvuldige inspectie
 • Vaak nog dezelfde dag geholpen
 • Helder advies
 • Effectieve bestrijding
 • Garantiecertificaat houtwormbestrijding
 • CPMV gecertificeerd

Houtworm voorkomen

Houtworm is een verzamelterm voor de larven van verschillende soorten torren en kevers. Het vervelende aan houtworm is de schade die zij aan houten constructies aanrichten. Het is daarom belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Houtworm voorkomen kan u een hoop ellende besparen.

Instabiele constructies als gevolg van houtworm

Houtworm legt tunnels aan in hout. Hierdoor verzwakt de draagkracht van het hout aanzienlijk. Als gevolg hiervan kan er instortingsgevaar ontstaan, met alle gevolgen van dien. Instortingsgevaar is echter niet de enige reden om houtworm te voorkomen. Herstel van schade aan houten constructies kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen. Ook dekken verzekeraars zelden deze kosten! In sommige gevallen is het zelfs niet langer mogelijk om houten constructies te herstellen. U moet dan volledige planken en balken laten vervangen. Het is daarom erg belangrijk om houtworm te voorkomen en waar nodig zo snel mogelijk te bestrijden.

Tip: controleer hout wat u mee naar binnen neemt altijd op houtwormen! U herkent houtworm aan de kleine ronde gaatjes die ze in hout achterlaten.

Hulp bij het voorkomen van houtworm

Wat kunt u doen tegen houtworm? Het is verstandig om de hulp van ongediertebestrijders in te schakelen. Met meer dan tien jaar ervaring in het voorkomen van ongedierte houden we uw huis of pand vrij van houtworm. Wij kunnen verschillende behandelingen voor u uitvoeren, afhankelijk van welk hout u wilt beschermen. Het beste is om het hout preventief te laten behandelen met bestrijdingsmiddel. Wij beschikken over bestrijdingsmiddel speciaal voor houtworm en beschikken over de juiste vergunningen. U kunt daarnaast bij ons altijd rekenen op verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddel. Veiligheid staat hierbij voorop en we gebruiken nooit meer bestrijdingsmiddel dan strikt noodzakelijk. Standaard bieden wij u vijf jaar garantie op de door ons uitgevoerde behandeling.

houtworm voorkomenHoutworm kunt u voorkomen door hout preventief te laten behandelen met bestrijdingsmiddel.

Direct starten met preventie?

Wilt u houtworm voorkomen in uw woning? Schakel dan onze hulp in! Vaak kunnen wij dezelfde dag nog bij u langskomen om een scherpe offerte op te stellen. Tevens kunnen we u van passend advies voorzien over maatregelen die u zelf nog kunt nemen. Waar in huis wilt u houtworm voorkomen?

Wilt u een afspraak maken voor een preventieve behandeling?

 • Geen voorrijkosten
 • Zorgvuldige inspectie
 • Scherpe offerte
 • Helder plan van aanpak

Preventie tips

1. Beits het houtwerk

Het beitsen van hout maakt het erg onaantrekkelijk voor de houtworm. Zorg daarom dat alle oppervlakken van een laag beits zijn voorzien, en breng eens in de zoveel tijd een nieuwe laag aan.

2. Preventieve behandeling

Huur een ongediertebestrijder om een preventieve oppervlaktebehandeling uit te laten voeren. Deze behandeling houdt uw hout gegarandeerd vijf jaar vrij van ongedierte. Laat de behandeling om de vijf jaar opnieuw uitvoeren.

3. Klopkevers herkennen

Houtwormen zijn de larven van de klopkever. Zorg daarom dat u goed op de hoogte bent van hoe deze kevers eruit zien. Ziet u er eentje in de buurt van uw hout, schakel dan direct een professionele bestrijder in.

4. Hout of meubels gekocht?

Heeft u (tweedehands) hout of meubels gekocht? Controleer dan goed of deze geen sporen van houtworm bevatten. Geef houtworm geen kans om zich te verspreiden! Verwijder besmet hout zo snel mogelijk.

cpmv