Huiszwam bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie, waarvoor wij geen kosten in rekening brengen. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de huiszwammen.

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Dit is de basis van een succesvolle bestrijding.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de huiszwammen. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen!

Onze werkwijze

Goede service, scherpe offerte en deskundig advies

Bij Wijdema Ongediertespecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: huiszwammen tasten de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Wegbranden

Zwammen bestrijden door ze weg te branden en alle schimmelresten te verwijderen.

Luchtvochtigheid korrels

Zwammen gedijen in vochtige ruimten, met onze speciale korrels daalt de luchtvochtigheid.

Huiszwammen bestrijden

Een aantal soorten zwammen die binnen groeien kunnen grote schade aanrichten aan uw woning of pand. Een van deze zwamsoorten is de huiszwam. De huiszwam komt vaak voor op houten constructies, muren, en onder vloeren. Het liefst groeit deze zwam op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Het vocht trekt namelijk in hout en in muren, met de groei van de huiszwam tot gevolg. Huiszwammen breken stoffen af in het hout waarop zij groeien. Hierdoor verliest het hout aanzienlijk aan draagkracht, dit kan zelfs leiden tot instortingsgevaar! Het hout kan compleet verpulveren. Daarnaast kan de huiszwam zich snel verspreiden. We raden u dan ook aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen wanneer u last heeft van huiszwammen. De huiszwam bestrijden kunt u aan de specialisten van Wijdema Ongediertespecialisten overlaten.

Zelf huiszwam bestrijden in uw woning

Het bestrijden van de huiszwam in uw woning is geen eenvoudige klus. U kunt dit het beste aan onze gespecialiseerde zwambestrijders overlaten. Wij beschikken namelijk over de juiste hulpmiddelen en jarenlange ervaring. Wel kunt u de kans op groei van huiszwammen zo klein mogelijk maken. Dit doet u door de luchtvochtigheid terug te dringen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zogenaamde vochtvreter en laat uw ruimtes regelmatig doortochten. U kunt ook de luchtvochtigheid in uw ruimtes meten met een hygrometer. (Deze zit vaak inbegrepen in weerstations voor thuisgebruik.)

Heeft u toch een huiszwam gevonden? Of vermoedt u last te hebben van huiszwammen? Voor het verwijderen van de zwammen kunt u het beste een ervaren bestrijder inschakelen. Wij beschikken namelijk over speciaal gereedschap. Daarnaast moeten de zwammen zeer grondig verwijderd worden om verspreiding te voorkomen.

huiszwam bestrijden

De huiszwam herkent u aan zijn gele tot bruine lichaam en witte randen.

Hulp bij het bestrijden van de huiszwam

Wijdema Ongediertespecialisten heeft meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van ongedierte. Hierdoor kunnen we u van een passende oplossing voorzien bij het bestrijden van huiszwammen. Door de huiszwam effectief en grondig te bestrijden beperkt u de kans op verdere schade. Wij verwijderen de zwammen direct, en nemen maatregelen zodat u niet opnieuw last van huiszwam krijgt. Hiermee voorkomt u dat de zwammen ernstige schade aanrichten en beperkt u het risico op instorting. Bel daarom onze bestrijders! Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie.

Technieken om huiszwam te bestrijden

Voor het bestrijden van huiszwammen hanteren wij verschillende technieken. Meestal komt de bestrijding neer op het verwijderen of wegbranden van de zwammen. Daarnaast moeten we soms constructies injecteren met bestrijdingsmiddel. Dit laatste is belangrijk omdat de zwammen zich door het hele pand kunnen verspreiden via balken of muren. Zij groeien namelijk niet alleen aan het oppervlak.

Helaas zullen we ook een deel van het hout of pleisterwerk moeten verwijderen. Dit is nodig om alle resten van de zwam te kunnen uitroeien of weg te branden. Anders is de kans groot dat de zwam terugkeert.

Direct hulp inschakelen? Bel ons!

Heeft u onze hulp direct nodig? Wij kunnen vaak dezelfde dag nog bij u langskomen voor inspectie. Hierbij kunnen we u van deskundig advies voorzien om de huiszwam te bestrijden. Hierdoor weet u precies welke opties u heeft en vooral, hoe u zo snel mogelijk van de huiszwam af komt. Ook stellen we graag een offerte voor u op en kunnen we een afspraak maken voor de bestrijding.

cpmv

Huiszwam herkennen

De huiszwam is een schimmelsoort met een oranje of bruine kleur die zich zeer snel kan verspreiden. Huiszwam groeit op hout, het liefst op plekken met een hoge luchtvochtigheid. Twijfelt u of u met huiszwammen te maken heeft? Wij komen graag bij u langs.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het bestrijden van huiszwammen zijn afhankelijk van het oppervlak wat ze hebben aangetast en waar ze zich bevinden. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met huiszwammen? Het beste is om ruimtes te voorzien van speciale korrels die de luchtvochtigheid laag houden. Daarnaast is het belangrijk om uw woning of pand regelmatig na te lopen, controleer ook ruimtes waar u zelden komt zoals de kruipruimte.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.