Kelderzwam bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie, waarvoor wij geen kosten in rekening brengen. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de kelderzwammen.

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Dit is de basis van een succesvolle bestrijding.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de kelderzwammen. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen!

Onze werkwijze

Goede service, scherpe offerte en deskundig advies

Bij Wijdema Ongediertespecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: kelderzwammen tasten de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Wegbranden

Zwammen bestrijden door ze weg te branden en alle schimmelresten te verwijderen.

Luchtvochtigheid korrels

Zwammen gedijen in vochtige ruimten, met onze speciale korrels daalt de luchtvochtigheid.

Kelderzwam bestrijden

De kelderzwam is een zwamsoort die veel in woningen voorkomt. De kelderzwam groeit vooral op vochtige plekken zoals kelders of kruipruimtes. Als de luchtvochtigheid te hoog is trekt het vocht in muren en hout. Dit vormt een ideale voedingsbodem voor de kelderzwam. Vooral zwamgroei op vochtig hout is een probleem. Kelderzwammen tasten namelijk de celwanden aan van het hout waarop ze groeien. Hierdoor verpulvert het hout. Dit kan zelfs leiden tot instortingsgevaar! Om ernstige verzwakking van houten constructies te voorkomen is het daarom belangrijk om de kelderzwam tijdig te bestrijden. De kelderzwam bestrijden kunt u aan onze specialisten overlaten!

Zelf de kelderzwam bestrijden in huis

Wat kunt u doen om kelderzwammen te bestrijden? De kelderzwam moet u om te beginnen grondig verwijderen. Achtergebleven sporen en vruchtresten kunnen namelijk voor nieuwe zwamgroei zorgen. U kunt het beste de zwammen met een brander wegbranden en overige resten weg krabben. Ook is het verstandig om bestrijdingsmiddel voor zwammen in te zetten. Hiermee dient u het aangetaste hout te behandelen. (Behandel niet alleen het oppervlak, de zwam kan diep in het hout doordringen!) Daarnaast is het belangrijk om de luchtvochtigheid laag te houden. Dit kan onder meer door een ventilator of airconditioning in te zetten. U kunt als alternatief ook een vochtvreter of speciale korrels gebruiken.

Grondige verwijdering is zeer belangrijk, anders krijgt u opnieuw last van de kelderzwam.

Deze werkzaamheden kunt u het beste uit laten voeren door een ervaren bestrijder. Grondigheid is namelijk belangrijk, anders komt de zwam terug. Wij beschikken over de juiste materialen en ervaring om de zwammen effectief te bestrijden. Daarnaast beschikken wij over de juiste kennis en certificaten om bestrijdingsmiddel veilig in te kunnen zetten. Ook kunt u bij ons rekenen op passende preventieve maatregelen om nieuwe zwamgroei te voorkomen.

Hulp van Wijdema Ongediertespecialisten

kelderzwam bestrijdenLaat de kelderzwam bestrijden over aan Wijdema Ongediertespecialisten. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van alle soorten zwammen. Door effectieve bestrijding voorkomen we verdere verzwakking van houten constructies. Ook voorkomen we zo dat de kelderzwam zich naar andere ruimtes verplaatst. Verder zetten wij verschillende technieken in om terugkeer van de zwammen te voorkomen.  Zo weet u zeker dat de kelderzwam de komende jaren wegblijft.

Technieken voor bestrijding van kelderzwam

We zetten verschillende technieken in om kelderzwammen te bestrijden. Zo is het allereerst noodzakelijk om het aangetaste houtwerk in de kelder te verwijderen. Mocht de kelderzwam ook op uw muren groeien, dan zullen we het pleisterwerk van de muren moeten verwijderen. Nadat het pleisterwerk verwijderd is branden we de muren schoon met een gasbrander.

We verwijderen de zwammen en het aangetaste hout. Daarnaast zetten we bestrijdingsmiddel in en beperken de luchtvochtigheid.

Bij een zeer ernstige aantasting door kelderzwammen boren wij gaten in de muur. Via deze gaten injecteren wij de muur met een bestrijdingsmiddel voor zwammen. De zwam groeit namelijk niet alleen aan het oppervlak. Ook het nieuwe hout wat het aangetaste hout vervangt behandelen wij preventief met dit middel. Groeien de zwammen in de kruipruimte dan is het belangrijk om al het zand op de bodem te vervangen. Daarnaast kunnen we u helpen de luchtvochtigheid te beperken.

Direct hulp nodig? Wij helpen u!

Heeft u momenteel last van een kelderzwam? De kelderzwam bestrijden kan mogelijk vandaag nog als u onze specialisten inschakelt! Wij kunnen vaak dezelfde dag bij u langskomen om de situatie te beoordelen. Wij stellen daarbij een scherpe offerte voor u op. Naast het bestrijden van kelderzwam geven we u ook graag advies om nieuwe zwamvorming tegen te gaan.

cpmv

Kelderzwam herkennen

Kelderzwam is een schimmel die voorkomt in vochtige ruimtes en in de vorm van een waaier groeit. Kelderzwam groeit op hout, het liefst op plekken met een hoge luchtvochtigheid. Twijfelt u of u met kelderzwammen te maken heeft? Wij komen graag bij u langs.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het bestrijden van kelderzwammen zijn afhankelijk van het oppervlak wat ze hebben aangetast en waar ze zich bevinden. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met kelderzwammen? Het beste is om ruimtes te voorzien van speciale korrels die de luchtvochtigheid laag houden. Daarnaast is het belangrijk om uw woning of pand regelmatig na te lopen, controleer ook ruimtes waar u zelden komt zoals de kruipruimte.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.