bedwants bestrijden

Bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine bruine insecten die vaak in, of in de buurt van, bedden leven. Vaak leven ze in groepen. Ze voeden zich met bloed, ook met dat van mensen.

boktor bestrijden

Boktorren

Boktorren zijn kevers met een langwerpig lichaam en lange voelsprieten. De boktor zelf is niet schadelijk, maar de larven van deze kever eten hout en richten zo veel schade aan.

bonte knaagkever bestrijden

Bonte knaagkevers

Bonte knaagkevers zijn kleine bruine kevers (maximaal 8 millimeter lang) die als larve in hout leven. De larven eten hout en beschadigen houten planken en balken met hun vraatzucht.

houtworm bestrijden

Houtworm

Houtwormen zijn houtetende insectenlarven. Ze zijn wit van kleur en kunnen 7 millimeter lang worden. Doordat zij door hout heen tunnelen richten ze grote schade aan.

huiszwam bestrijden

Huiszwammen

De huiszwam is een schimmelsoort met een bruine kleur die zich zeer snel kan verspreiden. Huiszwam tast houtvezels aan waardoor hout na verloop van tijd verpulvert.

kelderzwam bestrijden

Kelderzwammen

Kelderzwam is een schimmel die voorkomt in vochtige ruimtes en in de vorm van een waaier groeit. Kelderzwammen tasten hout van binnenuit aan en kunnen zo grote schade aanrichten.

muis

Muizen

Muizen zijn kleine knaagdieren van enkele centimeters lang en hebben vaak een grijze of bruine vacht. De staart is vaak even lang als het lichaam. Ze zijn vooral ‘s nachts actief.

poriënzwam bestrijden

Poriënzwammen

Poriënzwammen zijn wit en groeien net als de kelderzwam vaak in de vorm van een waaier. De poriënzwam komt vooral voor in donkere, vochtige ruimten en verpulvert hout.

spinthoutkever bestrijden

Spinthoutkevers

De spinthoutkever is een kleine bruine, langwerpige kever. Spinthoutkevers leggen eitjes in hout, waarna de larven zich met het hout voeden en zo schade aanrichten.

wespen bestrijden

Wespen

Wespen zijn vliegende insecten van ongeveer twee centimeter in lengte en zijn te herkennen aan de karakteristieke zwarte en gele strepen op het achterlijf.

zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn insecten van 1-3 centimeter lang, zilver van kleur, met sprieten aan de voor- en achterzijde van hun lichaam. Ze leven het liefst op vochtige plaatsen.