Spinthoutkever bestrijden

Wij komen graag bij u langs voor een zorgvuldige inspectie en stellen dan een scherpe offerte op. Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de spinthoutkever(s).

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Voor de inspectie rekenen wij geen kosten.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van de spinthoutkevers. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen!

Onze werkwijze

Goede service, scherpe offerte en deskundig advies

Bij Wijdema Houtwormspecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: de larven van de spinthoutkever (houtworm) tasten de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Oppervlaktebehandeling

Behandeling van het aangetaste hout met een speciale bestrijdingsvloeistof die in het hout trekt.

Heteluchtmethode

Bestrijding van spinthoutkevers door met een warmtepomp de temperatuur in een ruimte kort te verhogen.

Spinthoutkever bestrijden

Hoewel de spinthoutkever  zelf geen kwaad doet kunnen de larven van deze kever voor veel schade aan hout zorgen. Deze larven, beter bekend als houtworm, nestelen zich namelijk in vloeren of andere houten constructies. De larven knagen aan het hout en tunnelen zich een weg erdoorheen. Hierdoor kan hout ernstig beschadigd raken. Om schade te voorkomen is het daarom belangrijk om direct de spinhoutkever te bestrijden! Hierdoor krijgt deze geen kans om eitjes te leggen in uw hout.

Voorkom schade! Laat de spinhoutkever direct bestrijden!

Ernstige schade door larven van de spinhoutkever

De larven van de spinhoutkever nestelen zich in hout. De gangen die zij hierbij creëren kunnen houten constructies ernstig verzwakken. Dit kan vervolgens tot instortingsgevaar leiden. Laat daarom de spinthoutkever bestrijden door een professional. Zo verkleint u het risico op schade door larven.

Overigens is instortingsgevaar van houten constructies niet de enige reden om spinhoutkevers te bestrijden. Denk ook aan de hoge kosten voor het herstel van schade aan houten balken of planken. In sommige gevallen is het hout zo erg aangetast, dat u delen van houten constructies moet laten vervangen. Het is hierbij het beste om aangetast hout met een meter speling vanaf de aantasting te verwijderen. Daarnaast ontvangt u van veel verzekeraars geen vergoeding voor schade die is veroorzaakt door ongedierte.

spinthoutkever bestrijden

De spinthoutkever is bruin tot donkerbruin van kleur met een langwerpig lijf.

Preventieve maatregelen

Om de kans op schade door larven van de spinthoutkever te beperken is het raadzaam om preventieve maatregelen te nemen. U kunt hout het beste behandelen met een laag beits, dit houdt de kevers weg. In veel gevallen is hout aan de buitenkant van uw woning of pand al behandeld met beits. Houd deze echter wel goed bij! Het is slim om het hout regelmatig van een nieuwe laag beits te voorzien. Ook kunt u ervoor kiezen om hout preventief te laten behandelen door een bestrijder. Dankzij onze bestrijdingsmiddelen blijft het hout gegarandeerd minstens vijf jaar lang vrij van ongedierte.

Beits beschermt echter alleen het oppervlak. Wanneer de larven al in het hout zitten is hiervoor een grondigere aanpak nodig. Of er larven zitten kunt u zien aan de kleine ronde gaatjes die zij maken. Bespeurt u deze gaatjes? Schakel dan meteen een vakman in om de larven te bestrijden.

Larven van de spinhoutkever bestrijden

Laat houtworm en spinhoutkever bestrijden over aan Wijdema Houtwormspecialisten. Wij hebben namelijk ruime ervaring in het bestrijden van hout-aantastend ongedierte. Ook beschikken wij over professionele bestrijdingsmiddelen. Standaard bieden wij u vijf jaar garantie op de door ons uitgevoerde bestrijding. Zo weet u zeker dat de kans klein is dat de spinhoutkever op korte termijn terugkeert.

Tip: laat uw woning met regelmaat preventief controleren op kevers, torren en houtworm!

Direct de spinthoutkevers laten bestrijden? Bel ons!

Vermoedt u last te hebben van spinhoutkevers of houtworm in uw woning of bedrijfspand? Wij kunnen vaak vandaag nog bij u langskomen voor een zorgvuldige inspectie. Ook stellen we graag een scherpe offerte voor u op, waarin wij de bestrijding van spinhoutkevers toelichten. Wijdema Houtwormspecialisten staat voor u klaar! Wij hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van houtaantastende insecten. Neem contact met ons op!

cpmv

Spinthoutkevers herkennen

De spinthoutkever is een kleine bruine, langwerpige kever. Spinthoutkevers leggen eitjes in hout, waarna de larven zich met het hout voeden en zo schade aanrichten. Twijfelt u of u met een spinthoutkever te maken heeft? Wij komen graag bij u langs om te helpen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het bestrijden van spinthoutkevers zijn afhankelijk van het aantal waar u mee te maken heeft en waar ze zich bevinden. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Preventie

Hoe voorkomt u dat u te maken krijgt met spinthoutkevers en houtworm? Hiervoor zijn verschillende methoden zoals een preventieve behandeling door een houtworm specialist of het lakken van hout met speciale beits. Ook is het belangrijk om de kevers wiens larven hout eten te herkennen en direct te bestrijden.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.