Wanneer u een zacht geknaag aan houten constructies of meubelstukken in huis hoort, dan heeft u mogelijk te maken met houtworm. U herkent houtworm ook aan kleine hoopjes zaagsel onder houten constructies en ronde gaatjes in houten voorwerpen. Houtworm is een verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten torren en kevers die in woningen voorkomen. Deze larven nestelen zich in houten voorwerpen en gebruiken het hout om zich te voeden. Dit verklaart het geknaag wat u hoort! Een larve van een tor of kever kan jaren in het hout zitten, waarna het beestje via een zelfgemaakte uitvliegopening uit het hout vertrekt. Deze openingen zijn rond en enkele millimeters breed. Ziet u zaagsel of uitwerpselen bij deze openingen dan is de kans zeer groot dat u met houtworm te maken heeft.

Tip: leg een aantal witte papiertjes onder het hout waar u het geknaag hoort! Wanneer hier na een paar dagen zaagsel op te zien is, heeft u te maken met houtworm of ander ongedierte.

Hoort u meer een kloppend dan knagend geluid? Dan heeft u waarschijnlijk last van klopkevers. Klopkevers vormen ook een probleem. Houtwormen zijn namelijk de larven van deze kevers. Ook wanneer u last heeft van klopkevers kunt u het beste direct contact opnemen met een bestrijder.

Om ernstige beschadigingen aan houten voorwerpen en constructies tegen te gaan, is het raadzaam om de hulp van onze ongediertebestrijders in te schakelen. Wij kunnen de houtworm voor u opsporen en bestrijden.

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag om van ongedierte af te komen!