Zwambestrijding

Zwammen bestrijden we door ze weg te branden. Ook maken we gebruik van speciale korrels die de luchtvochtigheid verlagen waardoor de groei van zwammen zal stoppen. Deze korrels kunnen we ook preventief inzetten.

  • Ervaren bestrijders
  • Zorgvuldige inspectie
  • Vaak nog dezelfde dag geholpen
  • Helder advies
  • Effectieve bestrijding
  • CPMV gecertificeerd

1. Inspectie

We lopen al het houtwerk grondig voor u na en maken een zorgvuldige analyse. Dit is de basis van een succesvolle bestrijding.

2. Scherpe offerte

Op basis van de inspectie stellen we een offerte voor u op met een deskundig plan van aanpak en helder advies.

3. Effectieve bestrijding

Huurt u ons in dan zorgen wij voor effectieve bestrijding van alle zwammen in uw woning. Vaak dezelfde dag nog.

Onze werkwijze

Goede service, duidelijke offerte en advies

Bij Wijdema Ongediertespecialisten staat goede service voorop. We maken echt tijd voor u vrij om het probleem grondig te analyseren. Dit is zeer belangrijk: zwammen tasten de draagkracht van houtwerk aan, en kunnen hierdoor zorgen voor gevaarlijke situaties. Op basis van onze analyse geven we deskundig advies en indien professionele bestrijding nodig blijkt ontvangt u van ons een transparante offerte. Geen kleine lettertjes en onverwachte verrassingen. Bestrijden doen wij op een verantwoorde manier met beproefde methoden. Achteraf ruimen we alles netjes voor u op.

Wegbranden

Zwammen bestrijden door ze weg te branden en alle schimmelresten te verwijderen.

Luchtvochtigheid korrels

Zwammen gedijen in vochtige ruimten, met onze speciale korrels daalt de luchtvochtigheid.

Zwambestrijding in huis en in bedrijfspanden

Zwambestrijding is het bestrijden van zwammen in huis en in bedrijfspanden die houtrot veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van de huiszwam en kelderzwam, die op muren, hout en onder vloeren kunnen groeien. Zwammen kunnen binnen gaan groeien wanneer de luchtvochtigheid te hoog is in een ruimte. Het vocht trekt dan in muren en hout. Dit is een goede voedingsbodem voor verschillende zwamsoorten. Deze zwammen tasten echter het hout aan waarop zij groeien. Dit is gevaarlijk, want door de zwamgroei verzwakt het hout aanzienlijk. Wanneer draagbalken en vloeren begroeid raken kan er zelfs instortingsgevaar ontstaan! De zwambestrijding van Wijdema Ongediertespecialisten helpt u van zwammen af en voorkomt nieuwe zwamgroei.

Zelf zwammen bestrijden?

Het is erg lastig om zwambestrijding zelf uit te voeren. Het is beter om een specialist in te schakelen. Wat u wel kunt doen is de kans op zwamgroei verkleinen. Dit doet u door de luchtvochtigheid laag te houden. Zorg om te beginnen voor voldoende ventilatie. Ook het gebruik van vochtvreters verlaagt de luchtvochtigheid. Zo trekt er minder vocht in uw muren en vloeren. Hierdoor verkleint de kans op zwamgroei. Mocht u toch te maken krijgen met zwammen dan kunt u onze specialisten inschakelen voor zwambestrijding.

Hulp bij zwammen in huis

De zwambestrijders van Wijdema Ongediertespecialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring in het bestrijden van zwammen. Daarnaast beschikken wij over het gereedschap en de certificaten om de zwammen professioneel en veilig te bestrijden. We weten precies hoe we zwammen op een effectieve wijze aan moeten pakken.

Tip: wij geven u graag advies om de kans op de aanwezigheid van zwammen in huis te verkleinen!

Respectievelijk de huiszwam, kelderzwam en poriënzwam kunnen binnen groeien en schade aanrichten.

Technieken om zwamvorming te bestrijden

Om zwammen effectief te bestrijden is het allereerst belangrijk om het aangetaste hout te verwijderen. Ook zullen we pleisterlagen van muren waarop zwamvorming zichtbaar is moeten verwijderen. Het aangetaste stuk muur branden we schoon met een gasbrander om te voorkomen dat de zwamvorming zich voortzet. Ook kunnen we voegen voor u schoonkrabben en besproeien met een effectief middel voor zwambestrijding.

Mocht de zwamvorming uw muren overwoekeren, dan is deze techniek niet voldoende. We injecteren dan via boorgaten bestrijdingsmiddel in muren om inwendige zwamvorming te bestrijden. Ook zullen we uw bestaande en nieuwe houtwerk preventief voorzien van een zwambestrijdingsmiddel.

Direct hulp bij de zwambestrijding in uw woning?

Wanneer u momenteel te maken heeft met zwammen is het verstandig om direct professionele hulp in te schakelen. Zo kunnen we de kans op ernstige schade aan hout en muren verkleinen! Hiermee bespaart u op de kosten voor het herstel van de schade die had kunnen ontstaan. Het beperken van schade is niet alleen belangrijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook vergoeden verzekeringen zelden de kosten voor het herstel van zwamschade. Het beperken van de schade is dus zeer belangrijk. Wij kunnen vaak dezelfde dag nog bij u langskomen, om u na inspectie van een scherpe offerte te voorzien.

cpmv

Kosten

De kosten van het bestrijden van zwammen zijn afhankelijk van het oppervlak dat is aangetast. Wij maken een scherpe offerte voor u die precies aansluit bij uw situatie. Transparantie staat hierbij voorop. Ook geven wij helder advies. Zo maakt u geen onnodige kosten.

Geschiktheid

Zwambestrijding is geschikt voor:

  • Bestrijden van alle soorten zwammen
  • Volledige ruimtes zwamvrij maken
  • Zwampreventie

Veiligheid

Het kan nodig zijn om bestrijdingsvloeistoffen in te zetten. Daarom kunt u het beste een professionele bestrijder inhuren. Wij gebruiken nooit meer gif dan strikt noodzakelijk, en voeren de behandeling op een verantwoorde en veilige manier uit, met respect voor mens en natuur.

Werkgebied

Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland. U kunt ons o.a. inschakelen in:

Amersfoort
033-7820566

Amsterdam
020-7870116

Den Haag
070-7820447

Haarlem
023-7820509

Rotterdam
010-7640934

Utrecht
030-7820563

Werkgebied
0 +
Jaar ervaring
0 +
Succesvolle bestrijdingen
0 +
Jaar garantie

Zoekt u een ervaren zwam bestrijder of wilt u meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7826807 of mail naar info@wijdema.nl. Ook kunt u het contactformulier invullen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van  08:30 tot 17:30. Wij werken in centraal Nederland: het grootste deel van Noord- en Zuid-Holland, provincie Utrecht en het westen van Gelderland.

Contactinformatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.